Kérik a jegyzőkönyvet - Hogyan tovább?

Kérik a jegyzőkönyvet - Hogyan tovább?

Már évek óta működteti kisboltját, új üzletet nyit vagy raktárt üzemeltet? És annyi a teendő….

Amikor a tűzoltók előállnak az erősáramú berendezések felülvizsgálatának 10 napon belüli teljesítésének kérésével is. Az ERBER, azaz szleng nevén a villamos tűzvédelmi vizsgálat elvégzése valamint a jegyzőkönyv kiállítása egy héten belül megtörténhet. Mégis mi a folyamata ennek? Mire számítson? Csak semmi macera!

Gyárépületek és irodaházak. Evidens, hogy ilyen nagy épületeknél, és sok embert foglalkoztató munkahelyeknél a tűzvédelmi előírásoknak milyen nagy szerepük van. Na de ki gondolná, hogy az érintésvédelmet ellenőriztetnie kell- méghozzá 3 évenként-, lakóépület üzemeltetőként, munkahelynek minősülő épület fenntartójaként, de egy kisbolt vezetőjeként is?

 

Amikor néhány napot kap a jegyzőkönyv megszerezéséért

Elfeledkezett az érintésvédelem témájáról? Vagy épp most járt Önnél a tűzoltóság, és a következő napok során a villamos tűzvédelem lesz a prioritás Önnél is? Sok a számla, a „beteget jelentő” alkalmazott vagy a NAV lóg épp a nyakán, és most még egy papírért is fussa a köröket?

 

Csak semmi macera!

Így is stresszes az élet, minek még fokozni mindezt? Munkám során igyekszem a lehető legrövidebb időn belül a rendelkezésére állni.

Miután felhívott engem, időpontot egyeztetünk. Akkor megyek ki Önhöz, amikor az megfelelő Önnek. A megbeszélt időpontban elvégzem a vizsgálatot (szemrevételezésből és műszeres vizsgálatból áll), esetleg EPH vizsgálatot. Ön megkapja a szükséges minősítő okiratot és jegyzőkönyvet, melyet akár postán a számlával együtt adok fel. Mindez után munkám kifizetésre kerül:

Alapdíj jegyzőkönyvenként 15000 Ft+Áfa (2 példány)

Érintésvédelmi felülvizsgálat végzése mérőpontonként a terület nagyságától függően: 80-190 Ft+Áfa

Érintésvédelmi minősítő irat 2 példányban kerül átadásra, a fontos infókkal együtt:

  • hol és mire terjedt ki a vizsgálat;
  • a vizsgált villamos berendezések érintésvédelmi szempontból vett állapota milyen volt.
  • Az irat az MSZ HD 60364 szabvány szerint és az MSZ 2364 és az MSZ 172-1 alapján készül el.

 

Ez ennyire „bonyolult”?

Az általam összeírt hiányosságok javítását a tűzoltóság számon fogja Önön kérni, de az általuk kért papír megszerzése mindösszesen egy telefonjába, és a megbeszélt időpontban a helyszínen történő megjelenésébe fog kerülni.

Ha vállalkozása jövőjéről van szó vagy akár alkalmazottai, családtagja testi épségéről; az érintésvédelmi felülvizsgálat elmulasztása, kikerülése semmiképp nem lehet megoldás! A munkavédelem szerves részét képezi az érintésvédelmi felülvizsgálat rendszeres elvégeztetése.

A megelőzés mindig kevesebb energiába kerül, mint a probléma orvoslása. Épp úgy, mint az orvostudományban! Ez a kiadás nem költség, hanem befektetés. A környezet biztonságába és egy stresszmentes vállalkozásba!

 

Metró, Zrt.-k, multik vagy akár egy fodrászüzlet

Több mint 15 év szerzett gyakorlatával és a több száz megrendelő pozitív visszajelzésével a hátam mögött biztosan állíthatom, hogy a szükséges okiratok megszerzése mellett kapott gyakorlati tanácsaimmal nagyobb rálátást kap majd elektromos berendezéseire is!

Az időszakos érintésvédelmi vizsgálat ellenőrzi a megfelelő védelem meglétét, és a megfelelő papírok biztonságot jelentenek Önnek egy kilátásba helyezett büntetéssel szemben.

 

Akár egy Zrt.-ről vagy büntetési végrehajtási intézetről legyen szó, vagy a sarki fodrászüzletről; csak egy telefonjába kerül, és nem kell többé a papírok miatt aggódnia! Keressen még ma!