Előzd meg villámvédelemmel a villámkárokat!

Előzd meg villámvédelemmel a villámkárokat!

A májustól szeptemberig tartó időszak a nyaralás, a pihenés, a könnyed ruházatban való járás időszaka. A gyerekeket leküldhetjük végre vidékre a rokonokhoz. És izgatottan készülünk a jól megérdemelt két hetes görögországi utunkra. Valóban csak ennyiből állna a nyári időszak?

„Korlátozzák és szigorítják a villámkárok kifizetését. „

”A villámlás kisebb-nagyobb károkat okozott…”

„Villám csapott egy családi házba, a tetőszerkezete kigyulladt.”

Vihar és villámkárok, a nyár hozadéka. De nem minden esetben szükséges ennek így lennie. A villámcsapások által okozott károk nagymértékben csökkenthetők villámvédelemmel. A villámok kétharmada nyáron csap le. Védekezz megfelelően, ha kimaradnál a villám okozta csapásokból! A villámvédelem jelentősége Magyarországon is évről évre növekszik.

Ki az, aki a nyári zivatarokban ne rezdülne össze egy pillanatara egy hatalmas égzengés közepette. A villám mindenkiben félelmet kelt, kiben többet, kiben kevesebbet. A villám „hatalommal rendelkezik”! Egy ezredmásodperc elégséges neki, hogy felforgassa megszokott életedet; és házadban, vagyontárgyaidban, számítógépedben jelentős kárt tegyen.  Statisztikák szerint minden tízedik magyar háztartásban volt már villámkár!Ugye nem szeretnéd, hogy a te otthonod legyen a következő?

A villám nem csak ijesztget, de kárt is tehet. Ha a nyári heves zivatarokban téged is félelem tölti el, akkor válaszd a villámvédelmet megoldásként.Miért?

 

Elektromos berendezéseid 4-5 naponként veszélyben vannak

A nyár, a 4-5 naponként vagy még gyakrabban előforduló zivatarok időszaka, mely villámlással is együtt jár. Elektronikai eszközeid nagy része,- mely lehet a munkára használt laptopod, házimozi rendszered, LCD tv-d- a villámlás okozta hatásoknak (túlfeszültség) köszönhetően tönkremehetnek.

A villám okozta kár lehet egy megolvadt kábel, de végső soron a berendezés hasznavehetetlensége is.  Egy szép nyári estén egyetlen villámcsapásra nyoma veszhet az összes gépeden tárolt képeknek. Ráadásul a villám nem csak ott okoz kárt, ahova becsap. Akár egy-két km távolságban is kárt tehet az elektromos berendezésekben mágneses erőtere miatt.

Azonban van megfelelő védelem vele szemben!

 

Védelem villámcsapás ellen: Villámvédelmi megoldások a villámhárítón kívül?

A villámlás ellen többféleképpen lehet védekezni. Ha hosszabb időre, akár a nyaralás idejére magára hagyod otthonodat; egyetlen mozdulattal (kihúzod a kábelt) áramtalanítsd azon készülékeket, melyek érzékenyek. Ha minderre lusta vagy, vagy nem szeretnéd, hogy a vihar diktáljon és szeretnéd zavartalanul folytatni a napi tevékenységeidet; netán szeretnél biztosra menni a hálózati hibákból eredő túlfeszültségek ellen is, akkor szerezz be egy túlfeszültség-védelmi berendezést! A villámvédő elosztók alkalmazása egy-egy berendezésre hatásosak lehetnek, de egész otthonod biztonságossá tételéhez macerás megoldás.

Bonyolult megoldások? Van ennél jobb? A legjobb megoldás a villámvédelem!

Értékeid megfelelő villámvédelem kiépítésével biztonságban lesznek, különösen, ha otthonod különböző antennákkal és napelemekkel van felszerelve. A kültéri elektronikák használat esetében is javasolt a villámvédelem kiépítése! Társasházak esetében, amennyiben létesült bennük villámvédelmi berendezés, az időszakos villámvédelmi felülvizsgálat is kötelező.

Magánházak, társasházak, de ipari létesítmények esetében is egyre nagyobb jelentősége van a megfelelő villámvédelemnek!

A baj gyorsan jön és beüt, mint a ménkű. Gondolj te is a villámvédelemre! Azért, hogy ne változzon meg az életed negatív irányba egy villámcsapásra!

Hogyan zajlik a villámvédelem kiépítése? Következő írásainkból ezt is megtudhatod!