Az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztetése az Ön részéről csak ennyit jelent?

Az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztetése az Ön részéről csak ennyit jelent?

Először igénybe venni egy szolgáltatást valahogy mindig bizalmi kérdés. Nem tudjuk biztosan, mire számítsunk igazán; hogyan néz ki a folyamat a gyakorlatban. Célom, hogy gördülékenyen és stresszmentesen valósuljon meg Önnél a „csak kötelező rossznak” gondolt érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztetése.

A folyamat nemes egyszerűsége miatt nincs mitől tartania, és elhanyagolni sem érdemes a kérdést. Erre számítson a gyakorlatban, ha hozzám fordul.

 

Minden elektromos berendezésre kötelező az érintésvédelem kialakítása és az időszakos felülvizsgálat is.

Ez az állítás vagy egyértelmű a legtöbb lakóépület tulajdonosának, üzemeltetőjének, munkahelynek minősülő épület fenntartójak; vagy pedig teljesen elfeledkeznek róla.

Három év könnyen eltelik egy vállalkozás, de egy lakóközösség életében is. Így könnyű megfeledkezni róla. Önnel is megesett már?

Az is lehetséges, hogy éppen a spórolás motiválja Önt is, ha szóba kerül e téma; mely kb. a 20. a listán… csak egy újabb elintézendő, mellyel foglalkozni kellene.

 

Mi tartja Önt vissza, hogy telefont ragadjon?

 

Mindig keresi a kiskapukat, a spórolási lehetőségeket

Ha egy vállalkozásról van szó, a pénz nem lényegtelen kérdés. Ma mindenki igyekszik megfogni a költségeket. Azonban az érintésvédelem témáján spórolni nem érdemes. Sőt! A spórolásból könnyen lehet felesleges kiadás is. Ugyanis egy büntetést kockáztat vele szemben egy esetleges munkavédelmi ellenőrzés során!

 

Nem érzi elég motiváló erőnek azt, hogy „kötelező” – Csak egy papír, semmi több

Úgy érzi, néha a kötelező dolgok, a jogszabályok csak az élete megkeserítésére vannak. De nincs túl sok értelmük. Azonban az érintésvédelmi felülvizsgálat elmulasztása akár alkalmazottai, családtagja testi épségét is veszélyeztetheti. A berendezések túlmelegedése, zárlatossá válása vagy egy komolyabb áramütés lehetősége nem jelentéktelen tényező.

Elektromos berendezés tulajdonosaként, üzemeltetőjeként az érintésvédelmi jogszabályok előírásainak figyelmen kívül hagyásával komoly pénzbírságot kockáztat. Így a kiadás jóval több lehet ilyen esetben, mint maga az ellenőrzés kifizetése. Alkalmazottai testi épségének megóvása pedig munkavédelmi szempontból is elsődleges.

Apróságnak tűnik? Pedig nem az!

Az érintésvédelem témája nem tartozik azon mérlegelendő dolgok közé, mely alapos átgondolást igényelne.

Na de mi tartja Ön vissza a cselekvéstől igazán?

 

Nem tudja, hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat, mennyi idejét fogja elvinni

Manapság az információk hiánya számos elintézendő dologban tart bennünket távol. Nem merünk a fogpótlásra gondolni, mert attól tartunk, hogy hetekig fogatlanok leszünk. Pedig az azonnal terhelhető implantátumokkal ma már egyetlen napot sem kell – átmenetileg sem- a fogatlanság állapotában maradnunk.

Nem merünk a hideg, téli időszakban nyílászáró cserében gondolkodni, mert attól tartunk, hogy napokig csípős hidegben kell majd dideregnünk a lakásunkban. Holott ma már egy fa és egy műanyag nyílászáró cseréje is megoldható egyetlen óra leforgása alatt.

Az érintésvédelmi felülvizsgálat elintézése sem kíván meg körülményes szituációkat.

 

No de hogyan kezdjen neki? Mire számíthat, ha felhív?

Önnek semmi más teendője nincs, minthogy felhív engem. Amennyiben épp nem lennék elérhető, azonnal visszahívom, amint tudom. A telefonon történt időpont-egyeztetés után, a megbeszélt időpontban elvégzem Önnél az érintésvédelem kialakítását, vagy a felülvizsgálat révén a vizsgálatot. Gyakorlatban mindez szemrevételezésből és műszeres vizsgálatból áll, amennyiben szükséges esetleg EPH vizsgálatot is végzek.

Csupán néhány nap, és Ön a hívás kezdeményezésétől a szükséges minősítő okiratot és jegyzőkönyv kézhez vételéig elintézettnek veheti az érintésvédelmi felülvizsgálatot.

Tekintse meg az árakat, és hívjon még ma! Mert az érintésvédelmi felülvizsgálat tényleg csak ennyiből áll az Ön részéről.