Amire nem gondol zivatarok idején

Amire nem gondol zivatarok idején

Frissítő zivatarokat mondanak, és Ön azon bosszankodik, hogy megint hömpölygő vízfolyamban fog állni az autójával? Megint nem tudja kihasználni a kültéri ruhateregetőt, vagy a túlpörgött gyerekek fognak az idegére menni odabent rekedve?

Ha Önnek csak ennyit jelentenek a „zivataros időszak” negatívumai, akkor hatalmas szerencséje van. Azonban a tudatlanság és a könnyelműség az egyik legnagyobb tényező az évi több ezer emberélet és sok milliónyi érték áldozatul esésének. Ne az Ön ingatlana legyen a következő, gondoljon a villámvédelemre!

A zivatarokban felszabaduló elemi erőkről keveset tudunk. Sokan el sem tudják képzelni hány ezer villanykörtét lehetne üzemeltetni egyetlen villámcsapás erejéből. Áramerőssége akár a 30 000 ampert is elérheti, sőt meghaladhatja a 300 000 ampert is.

Ha becsap a ménkő…

A villám energiája habár egyetlen másodperc tört részéig (ezred, milliomod része) tart, az egyetlen másodperc tört része elégséges ahhoz, hogy élete munkáját tönkretegye. A villámvédelem nélküli ingatlan tetőszerkezete, a tetőlécek minőségétől, a zsindely fajtájától függően néhány másodperc alatt lángokban állhat. A kémény felrobbanhat. A villamos vezetékeken keresztül pedig elektromos berendezéseket tehet tönkre. Oda a hifi, a tv, a gyerek új számítógépe.

Ráadásul épp a nyaralását tölti? Csak nehogy megszólaljon a telefon a rossz hírrel…?

Többe kerül Önnek a villámvédelem hiánya

A villámsújtotta vagyontárgyak javítása, újravásárlása jóval több kiadást jelenthetnek Önnek, mint a villámvédelem szakszerű kiépítése. Elektromos berendezései össze vannak kapcsolva? Akkor a lehetséges károk súlyosságát csak fokozzák. A zivatarokban felszabaduló elemi erők hatalmas károkat képesek okozni az Ön ingatlanában, vagyontárgyaiban, testi épségében.

A megfelelő villámvédelem kiépítése előnyöket rejt magában:

  • Megspórolja Önnek a stresszes perceket: nem kell évről évre stresszelnie a nyári időszakban.
  • Hosszútávon megóvja ingatlanát, értékeit.
  • Megkíméli a villámcsapás okozta közvetlen és közvetett károktól is: újabb elektromos és háztartási berendezések vásárlásától, azok javításától. Valamint azokon tárolt felbecsülhetetlen értékek elvesztésétől (digitális családi fotóalbum, munkahelyi anyagok a számítógépen).

A májustól augusztusig tartó időszak a legveszélyesebb. Hisz ez az időszak a villámcsapások „Kánaánja”. Ha esetleg örömmel fogadja a hőséget enyhítő záporokat, zivatarokat; és örül az égen gyülekező sötét felhőknek; a különös széljárásnak; a csökkenő hőmérsékletnek, akkor gondoljon egy pillanatra a „védtelen” ingatlanára is! Sosem késő a megfelelő villámvédelem kiépítése!