Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 +36203770585

01 április

A munkabiztonság hiánya sokba kerül neked

Kétféle embertípus létezik. Az egyik az, akinek már volt dolga munkavédelmi ellenőrzéssel. És a másik, akinek még nem, de hamarosan lesz. Ha a munkavédelmi felügyelet kopogtat irodád ajtaján, csak reménykedhetsz, hogy mindent rendben fog találni. Holott előzetesen tehetnél arról, hogy elkerülhesd a büntetést!

A munkavédelmi bírság elkerülhetetlen, ha az ellenőrzés során az alkalmazottaid egészségét vagy életét veszélyeztető tényezők feltárására kerül sor. Márpedig az érintésvédelem hiánya, vagy az időszakonkénti értésvédelmi felülvizsgálat elmaradása táptalaja neki.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy munkavédelmi bírságot csak olyan esetekben szedhetnek össze, ha alkalmazottait jogosítvány nélküli targoncavezetésen kapják, vagy építkezésnél nem biztosítják a védőkorlát ott, ahol nagy a leesés veszélye. Az érintésvédelmi felülvizsgálat hiánya azonban éppen olyan potenciális büntetési ok, melyről a legtöbb lakóépület tulajdonosa, vagy annak üzemeltetője, munkahelynek minősülő épület fenntartója megfeledkezik!

Az érintésvédelmi felülvizsgálat háromévente esedékes, az érintésvédelmet pedig rendszeresen ellenőriztetni kell, és ez nem csak a nagy irodaházakra vagy a gyárépületekre vonatkozik!

Már csak ez hiányzott…

Ellenőrzés bármikor, bejelentés nélkül?A munkavédelmi felügyelők érkezése akár váratlan is történhet, miközben épp ebédidődet töltöd, vagy a könyvelőddel egyeztetsz. Bármikor betoppanhatnak telephelyedre.

Te sem szeretnél bevételed büntetésekre költeni igaz? Az érintésvédelemi felülvizsgálat elmulasztása azonban nem egy spórolási alternatíva. Semmiképp sem célszerű ezen spórolni, alkalmazottaid testi épségét tekintve sem.

Munkaadóként kötelez!

Amennyiben munkáltató vagy, kötelességed gondoskodni a munkahely, valamint a munkaeszközök, és berendezések rendszeres műszaki karbantartásáról. Így az az elektromos berendezések valamint a telephely érintésvédelmi felülvizsgálatáról is. Legyen az egy műhely, családi kisbolt, vagy egy irodaház.

Elektromos berendezések üzemeltetőjeként az érintésvédelmi jogszabályok előírásainak áthágásával pénzbírságot kockáztatsz, beosztottaid életének veszélyeztetéséről nem is beszélve. Így jóval több költséget és akár súlyos felelősségre vonást jelenthet a számodra az „érintésvédelem témája”, mint az esedékes ellenőrzés kifizetése. Ne kockáztass!

Megjelent: 853 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. április 01., szerda 11:16
Értékelés:
(0 szavazat)

Friss hírek blogbejegyzések

Közösség

Elérhetőségeink

Tőkés Ferenc

Budapest

Tel: +36203770585

Email: info@erintesvedelembp.hu

Készítette: Márk Marketing Kft.

Ajánló